وی اظهار امیدواری کرد که ایران و عربستان مثل همه کشورهای منطقه روابط صلح آمیز و دوستانه ای با یکدیگر و دیگر کشورها داشته باشند و با یکدیگر درباره توسعه صلح آمیز همکاری داشته باشند.
پانگ سن، بروز اختلاف نظر بین کشورها را امری طبیعی توصیف کرد و گفت: مهم آن است که نگاه درستی برای حل این اختلاف نظرها داشته باشیم.
وی بر لزوم حل اختلاف تهران – ریاض با توسل بر گفتمان سیاسی تاکید کرد و افزود: چین معتقد است که همه کشورها می توانند با توسل به گفتمان سیاسی در مسیر کم کردن و حل و فصل مشکلات خود پیش بروند.
پانگ سن تاکید کرد که «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در سفر به سه کشور منطقه نه تنها درباره روابط دو جانبه تبادل نظر می کند بلکه درباره مسائل مهم منطقه ای و بین الملل نیز به بحث و تبادل نظر خواهد پرداخت چرا که چین تمایل دارد در زمینه صلح، ثبات و توسعه منطقه نقش آفرینی کند.
وی با بیان این مطلب که چین همیشه از زاویه بلند مدت به رابطه با ایران نگاه کرده است، تاکید کرد: سفر جین پینگ مقدمه آینده بسیار درخشان در رابطه دو کشور است.
پانگ سن از توافق هسته ای به عنوان فرصتی بسیار مهم در بهبود روابط دو کشور یاد کرد و سفر جین پینگ را به منزله رویدادی بسیار مهم در تاریخ روابط دو جانبه توصیف کرد و از آن به عنوان نقطه عطفی برای پیشرفت جامع و طولانی مدت دو کشور نام برد.
وی در بخشی از صحبت های خود به این مطلب اذعان کرد که توافق هسته ای ایران حتی می تواند زمینه ساز همکاری دو کشور در زمینه نظامی باشد. چین باور دارد که در زمینه همکاری نظامی تهران – پکن پیشرفت های جدیدی حاصل خواهد شد.
پانگ سن در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره سیاست چرخش آمریکا به سمت آسیا- پاسیفیک و تاثیر آن بر سیاست خاورمیانه ای چین گفت: شاید آمریکا بهتر قادر به پاسخگویی درباره هدف اصلی این استراتژی باشد. کشور چین با آمریکا در زمینه های فرهنگی، تاریخی، سطح توسعه و نظام جامعه بسیار متفاوت است. اما واقعیت آن است که منافع مشترک بیشتر از اختلافات دو کشور است. مهمتر از همه آن است که حفاظت از صلح و ثبات این منطقه به نفع چین و آمریکا و همه کشورهای واقع در این حوزه (آسیا – پاسیفیک) است. چین از نقش سازنده آمریکا در منطقه آسیا – پاسیفیک استقبال می کند.
وی افزود: ما باید به اثر سیاست هایی که در منطقه دنبال می شود، نگاه کنیم. ذات روابط کشورهای بزرگ کنار گذاشتن اختلافات و یافتن منافع مشترک است و در این میان باید احترام به منافع دو کشور بدون هیچ گونه تقابل و در عین حال تعدی به حقوق کشور سوم رعایت شود. توسعه صلح آمیز کشور چین برای آمریکا فرصت بزرگی است و ما مایل به افزایش دوستی دو کشور و پایه دوستی و رفت و آمد مردم دو کشور را محکم بسازیم.
پانگ سن درباره فرایند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و احتمال جهت گیری این سازمان به سمت مبارزه با تروریسم گفت: سازمان همکاری های شانگهای سکوی مهمی برای مبارزه با تروریسم است و در داخل این سازمان مکانیزمی در این زمینه ایجاد شده است. کشور ایران نقش بسیار مهمی در داخل سازمان شانگهای ایفا می کند و درباره گسترش عضویت های این سازمان هم اساسنامه مشخصی وجود دارد. توافق هسته ای برای عضویت رسمی کشور ایران در این سازمان شرایط بهتری را آماده کرد. چین امیدوار است در آینده نزدیک کشور ایران عضو رسمی این سازمان باشد. انتظار می رود که کشور چین با ایران و همه اعضای سازمان شانگهای همکاری های وسیعتر، مهمتر و اثربخش تری انجام دهد.